Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwfilet met daikoncress

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr kabeljauwfilet
100 gr venkel
100 gr ui
1 bakje daikoncress
10 gr Japanse mosterdzadjes
0,5 dl room
50 gr boter
2 el olie
bloem
peper en zout

Bereiden

Vraag aan uw visleverancier mooie dunne mootjes kabeljauw ( twee per persoon).
Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, wentel ze door de bloem en klop de overtollige bloen eraf.
Bak de kabeljauw in boter en olie tot ze goudbruin van kleur is, haal de vis dan uit de pan en houd die warm.
Snijd de venkel en de uien in ringen en fruit deze op een laag vuur in ietje boter.
Voeg de mosterdzaadjes en de room toe, laat het geheel zachtjes gaar worden en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Leg de kabeljauw op warme borden en lepel de venkel erbij.
Strooi de daikoncress over het gerecht.
Lekker met smeuïge aardappelpuree.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kreeftentimbaaltje met spinazie
Brandade van kabeljauw en champignons, met een schuimigesaus
Vispalet in witbier (4 pers)
Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
Tonijn met gedroogde tomaten, olijven en salie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes